Efficiënt Inpakken met de Cartonwrapper

Nooit meer een te grote doos voor jouw zending! Er wordt geen onnodig karton verspild door de Cartonwrapper. Deze machine meet het product, snijdt het karton op maat, vouwt het karton om het product en lijmt deze dicht. Dit doet deze machine niet alleen precies, maar ook nog eens snel. Meer informatie over deze inpakmachine vind je hier.Hoe werkt de inpakmachine?

Wanneer de bestelling binnenkomt, wordt het product automatisch uit de voorraad gepakt en vervoerd naar de inpakmachine. Wanneer het product bij de Cartonwrap aankomt, doorloopt het de volgende stappen:

  1. De machine meet de breedte, lengte en hoogte van het product

  2. Het karton wordt op maat gesneden

  3. De machine vouwt het karton stevig rond het product

  4. Het karton wordt dicht gelijmd

  5. Eventueel wordt en pakbon bevestigd op het pakketje

Wil je zien hoe dit gaat? In het filmpje hierboven zie je de 18 meter lange machine te werk gaat.

Op maat ingepakt

De inpakmachine vouwt het karton op maat rond het product. Hierdoor krijgen kleinere producten een kleinere verpakking aangemeten dan grote producten. Dit zorgt niet alleen voor besparing, maar ook voor een betere bescherming van je product. Het product kan met een goed aangemeten verpakking niet schuiven en kan in de verpakking minder snel een beschadiging oplopen.

Is het ook mogelijk om twee of meer producten in te pakken met de Cartonwrap? Hoe werkt dit wanneer er niet alleen meerdere producten moeten worden ingepakt, maar deze ook verschillende afmetingen hebben? Hoe werkt dit met ronde producten?

Wanneer er meerdere producten in de inpakmachine terecht komen, worden deze door de machine netjes op elkaar gestapeld en wordt de afmeting zorgvuldig gemeten. Door deze zorgvuldige meting weet de machine niet alleen de afmetingen van het karton, maar ook de hoeveelheid opvulmateriaal en de afmeting hiervan. Ook wanneer het pakket rond is wordt het opvulmateriaal en het karton zorgvuldig op maat gemaakt.

Besparing

Er is veel verspilling van verpakkingsmateriaal, zoals te zien is in het filmpje bovenaan deze pagina. De Cartonwrap gaat deze verspilling tegen, er wordt veel minder materiaal gebruikt doordat het karton op maat wordt gemaakt voor het product. Hierdoor wordt ook veel bespaard op opvulmateriaal.

Capaciteitverbetering

De inpakmachine kan maarliefst 1000 pakjes per uur inpakken. In 3,6 seconden heeft de machine een pakje ingepakt. In een handmatig proces worden gemiddeld 30 pakjes per uur ingepakt. De inpakmachine zorgt er dus niet alleen voor dat er minder verspilling is, maar ook nog eens dat jouw bestelling sneller bij jou thuis is.

 

Even geduld...